Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Póósta   (Megint Mo.)   
Arról már talán írtam, hogyha Finnországban feladsz mondjuk egy csomagot, akkor automatikusan kap egy vonalkódot meg azonosítót, amivel nyomon lehet követni, hol jár éppen, mikor érkezik meg a postádra, hogy mehess érte (automatikusan, tehát nem kell külön kérni). Ha netboltból rendelek, a boltok általában elküldik ezt a számot, úgyhogy könnyedén látható mikor kell a postára menjek. A szám ellenében ki is adják nekem a küldeményt, nem kell tehát megvárni, hogy másnap az értesítő házhoz jöjjön. Külföldi csomagokra is rácsapják ezt a számot amikor az országba érkezik, de nyilván erről nem értesül a címzett, csak miután megkapja a csomagját vagy ajánlott levelét vagy amit épp vár.

Na ennyit a háttérről. A Magyar Posta honlapján találtam egy érdekes szolgáltatás leírását (please senki se kérdezze meg, miért jártam a honlapon, köszi! ;)). Plussz felárért lehet kérni, hogy bizonyos külföldi országokba menő (pl. Finnországba ;)) küldeményekhez adjanak követési számot, amivel nyomon követhető a küldemény. A fejlődés valamilyen jele? Vagy csak újabb módja a pénzlehúzásnak? Használta ezt már valaki egyáltalán, aki ezt olvassa? (a szolgáltatás e-visszajelzés néven fut, mint különszolgáltatás, ha valakit nagyon érdekelne itt olvashat is róla).

PS. Ellenállhatatlan késztetés esetén kommentbe lehet írni véleményt meg tapasztalatot az otthoni postáról. Thx :)

 

Hozzászólások

PAStheLoD Re: Póósta
Hüm. Az ajánlott küldeményekhez automatikusan megkapod a számot, amivel lehet érdeklődni, hogy "megjött-E????". Volt már, hogy Miskolcról küldtek valamit és csak nem jöt meg .. hosszas érdeklődés után kiderült, hogy nem volt hajlandó kihozni házhoz a postás. WTF. Persze engem mindennél jobban felbasz, hogy amikor bemegyek és megkérdeze, hogy jött-e nekem valami, akkor _fel kell állnia_ és _fizikailag végig kel néznie_ az összes levelet. Lassan írom, hogy a póóstások is el tudják olvasni: k e t t ő e z e r n y o l c. Bah!
MrWallace Re: Póósta
Ehhez is van történetem. Azt csináltam, hogy amikor megérkezett a csomag akkor beleírtam a számot ebben a finn rendszerbe, ezzel próbáltam rekonstruálni a csomag útját. Miután Vantaan rögzítették 2 nap múlva már nálam is volt. Viszont Vantaaig tartott az út vagy 10-12 napig, ami ugye nincs rögzítve csak egy magyarposta bélyegzővel, meg a szüleim szavahihetőségével.