Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Tömegközlekedés otthon   (Megint Mo.)   
Nemrég még azt lehetett olvasni, hogy "hiba volt légkondicionáló nélkül venni Combinókat Budapestre" (az idézet lehet, hogy nem pontos, de nincs kedvem kikeresni :P) ... érdekes, hogy valakinek végre eszébe jutott. De feltehetnénk ugyanezt a kérdést az összes buszra és minden más tömegközlekedési eszközre, ami otthon található. Bár tény, hogy egy ideje elég keveset használom ezeket, de nem hiszem, hogy azóta olyan nagy lenne a változás.

És akkor ma mit olvasok? GPS-es buszmegállókat állított fel a BKV

Alapvetően ezzel nincs is semmi problémám. Sőt, nagyon jó ötletnek tartom. A debreceni villamosok rejtélye is feltárult végre (hogy honnan tudják pontosan a hátralévő időt) :-) Valószínűleg itt Helsinkiben is hasonló technikával működnek a buszok és villamosok előrejelzései.

Ami miatt a hír mégis nemtetszésemet váltja ki az az, hogy mi a fenének csinálnak ilyen költséges beruházást meg terveket? A cikk szerint utasokat akarnak nyerni, átcsábítani autósokat. A GPSes buszmegálló viszont nem emeli az alapszolgáltatás szintjét, és szerintem előbb azzal kéne megbirkózni. Hiába állítja a cikk, hogy ez nem luxusszolgáltatás, szerintem igenis az, amíg az alapok nincsenek rendben. Pl. a már említett legkondicionálás. Szerintem a magyarországi éghajlat már régen eljutott arra a szintre, hogy minden buszon kéne legyen.

Mint ahogyan írtam, én már régóta nem tesztelem aktívan a magyar tömegközlekedést, de azért akad, aki igen, és akinek a véleményére is sokat adok: íme egy kis olvasnivaló Pheel blogjából

 

Hozzászólások

Re: Tömegközlekedés otthon
Ez a cikk meg ide kapcsolódik:
http://www.vezess.hu/hirek/ragaszkodunk_autonkhoz_nem_ulunk_buszra/10911/
Re: Tömegközlekedés otthon
Frenzy: már idáig jutottunk, hogy engem idézel? ;-)

MrWallace: ha lenne buszsáv. De jellemzően nincs. Persze jobb is, mert ha 2 sávból egyet a busznak adsz, akkor nagyobb lesz a dugó, ráadásul mindig vannak "okosabbak", akik a buszsávban mennek előre, mondanom sem kell: teljesen szabálytalanul.
MrWallace Re: Tömegközlekedés otthon
Én is azon gondolkodom, hogy ha nem lenne busz akkor biztonságosabban lehetne biciklivel munkába járni. Mondjuk a buszsávban.
ZorjaVecsernaja Re: Tömegközlekedés otthon
A híradóban a riporter megkérdezte a bkv-s buszsofőrt mi hűti a buszt: - Hát tudja, ha éppen nem lámpánál állunk kicsit hűt a menetszél.
Ukrán légkondi. :)