Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Adóbevallás Magyarországon: nevetséges   (Megint Mo.)   
Olvasom épp az index.hu érdekes cikkét az adóbevallásról.

"Aki hibásan tölti ki a bevallást, az legfeljebb 10 ezer forintos mulasztási bírságot kaphat. Ha azonban időben észreveszi a hibát, egy úgynevezett önellenőrzés benyújtásával megúszhatja, hogy fizessen (ehhez a 0735-ös nyomtatványt kell kitölteni). Akinek a bevallása késik és még hibás is, azt csak a késésért büntetik, a hibáért már nem." --forrás: index.hu

Véletlenül vétek egy hibát, és lefejeznek? Mondjuk ezen a dolgon már a finnországi adóhatóságnál dolgozó ismerősünk is jókat mulatott. Itt ha hibázok, felhívnak, bemegyek, egyeztetünk és kész. Nem rögtön én vagyok a hülye csaló disznó és még fizessek is érte.

Mondjuk eleve itt ki sem kell tölteni az adóbellást. Elküldik kitöltve. Én csak ellenőrzőm meg beírom az esetleges levonásokat (például a tömegközlekedés költség egy része, ami munkahely és otthon között történik leírható, ugyanígy leírható ha vettem szakkönyvet, stb).

Szerencsére engem nem fáraszt az otthoni adóhivatal :-P

 

Hozzászólások

Re: Adóbevallás Magyarországon: nevetséges
Szoval -- tapasztalatbol szolva. Nyilvan sokszor kellemetlenkedik az APEH, de lassuk be kis hazankban nemzeti sport az adocsalas.

VISZONT, nekem mar volt pelda arra, hogy elszurtam valamit, felhivtak, bementunk, megbeszeltuk, kitoltottuk. Amikor a konyvelom szurt el valamit nagyon, akkor nagyon megbuntettek (ezt meg en vertem le a konyvelon) ... semmi extrem.
Re: Adóbevallás Magyarországon: nevetséges
"Miért kéne igazolni?"
Na ezt nem tudom, hogy miért, de hogy kell, az biztos. Az egyik munkatársam évekig Németországban élt, adózott stb, most pedig kanosszát jár az Apehnél, hogy igazolja.
ZorjaVecsernaja Re: Adóbevallás Magyarországon: nevetséges
Pont tegnap volt aszem a naplóban is ez a téma, hogy bezzeg svédországban küldik a kitöltött nyomtatványokat, egy sms-sel vissza tudsz jelezni,h oké. Álmodozzunk :)
Amúgy amikor az egyesületünket jegyeztettem be, meg akartam szerezni adószámot letöltöttem vmi apehprogramot, iszonyat bonyolult volt nekem mezei állampolgárnak (pedig elég sokat használok szgépet). Mindenféle kis ikonok voltak benne, amikor sejteni se lehetett mire valók... áh szar ez az egész.
Frenzy Re: Adóbevallás Magyarországon: nevetséges
Miért kéne igazolni? Mármint úgy értem, otthon nem csinálok adóbevallást most, mert nincs jövedelmem Magyarországon. Ha egyszer hazamegyek, onnantól lesz jövedelmem Magyarországon, és onnantól kezdve csinálok. De miért kéne igazolni, hogy külföldön voltam? Nem értem :)
Re: Adóbevallás Magyarországon: nevetséges
"Szerencsére engem nem fáraszt az otthoni adóhivatal"
Majd fog, ha egyszer mégis úgy döntesz, hogy hazaköltözöl. Igazolhatod, hogy külföldön voltál, ott adóztál stb.