Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Bürokrácia   (Megint Mo.)   
A finnek néha sírnak, hogy mekkora ott a bürokrácia. Azt hiszem ha Magyarországon kellene ügyet intézniük, üvöltenének fájdalmukban :-P

A múlt héten újabb itthoni kötődést szüntettem meg: a bankszámlámat. A folyamat végül is egész gyorsan lezajlott, a közben szegény ügyintéző által végzendő bürokrácia, ami megragadta a figyelmemet. Miután közöltem, hogy mindennek vége, és viszlát és még búsult rajta, hogy megszüntetem náluk a számlámat, elment és hozott egy ilyen kitöltendő papírt. Azt hittem a kezembe nyomja, hogy töltsem ki, de nem ez történt.

Ehelyett lehívta a számítógépére a számlám adatait. Vagyis ott volt minden a képernyőjén. Ezután __KÉZZEL__ elkezdte kitölteni a nyomtatványt. Vagyis náluk megvan minden adatom, de ehhez képest egy hosszú lapot töltött ki, kézzel. Legalább 3-4 percig írta. Félelmetes.

Mondjuk amikor számot hordoztam, akkor is ugyanez volt, legalábbis a célszolgáltatómnál, a T-Mobile H-nál. :-) Számítógépen az adataim, és ezeket utána 2-3 nyomtatványra egyenként ráírjuk kézzel, a nyomtatványok leporellósok, szóval szépen írunk meg nyomjuk nagyon, hogy több példány készüljön a hivatalos papírból.

De hogy mi a fenének írják le papírra a számítógépen tárolt adatokat, hogy utána ismét gépbe írják őket? Idióták.

 

Hozzászólások

Frenzy Re: Bürokrácia
Hopsz ... kijavitottam.

Nem tudsz valami jó magyar tanfolyamot? ;-) Leporolnám a nyelvtudásom :-D
Re: Bürokrácia
BürOOOOOOkrácia jóbarát és nem bürÖÖÖkrácia.