Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Autópálya matrica neten   (Megint Mo.)   
Ugyan olvastam is már korábban valamelyik hírportálon de ma meg is spammelt az illető cég, hogy mostmár vehetek autópálya matricát neten. Vegyem meg akár előre is. Sőt, még akár külföldi rendszámú autóra is működik.

A portál ugyanaz, ahol mobilfeltölteni is lehet. De hiába a nagy modern hűdekirály szolgáltatás, mivel nem fogadnak el csak magyarországi bank/hitelkáryát. Igy aztán sok értelme van külföldi autónak matricát eladni ... gondolják, hogy mindenki magyar bankkártyával rohangál?

(már én is szívtam a mobilfeltöltős oldalukkal, mert nem fogadnak el finn kártyát ... úgyhogy ilyen módon a szolgáltatásukat feldughatják ... hmm ... ahová tetszik :P)

Nem adok linket, mert ilyen sz@r szolgáltatást nem reklámozok :P

 

Hozzászólások

Frenzy Re: Autópálya matrica neten
Ilyen bevásárlókártya itt is létezik, bár egyben van ezekkel a fura kedvezménykártyákkal, amivel meg pontokat lehet gyűjteni.

A hitel- és bankkártya közötti különbség nekem sem volt tiszta mindig, főleg mivel otthon adnak olyan VISA kártyát ami nem hitelkártya, mivel a bankszámládra kapcsolódik közvetlen.

De nem hiszem, hogy csak otthon ilyen bonyolult a dolog, itt is el lehet veszni a banki dolgokban rendense. Legfeljebb otthon nem tájékoztatnak rendesen :-P
MrWallace Re: Autópálya matrica neten
Én kb egy hónapja tudtam meg, hogy van olyan, hogy bankkártya van olyan, hogy hitelkártya (ezekkel eddig is tisztában voltam) és van olyan, hogy bevásárlókártya. Na most én ez utóbbit hitelkártyának gondoltam, de csalódásként ért, hogy csak Magyarországon és csak fizetni lehet vele és csak boltban. Neten nem, külföldön nem és automata sem ad pénzt érte (ez utóbbi mondjuk nem zavart). Volt egy ilyenem, de fél év után visszaadtam. Aztán szereztem egy másik "hitelkártyát" ami meg valóban az. Szóval nehéz ügyek az ilyenek a magyarnak, de nem csak a usereknek hanem a bankoknak és a bankokkal szerződőknek is. Bár én a bankokat gyanusítanám, mert nekik mániájuk majdnem működő megoldásokat adni bármire.