Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Hétfői tűntetés otthon meg a rendőrök   (Megint Mo.)   
Olvasgattam neten a hétfői tüntetésről, meg a rendőri túlkapásról. Hihetetlen miket nyilatkoznak. Egyik kedvencem az alábbi:

Gergényi főkapitány, amikor nekiszegezték a kérdést, vajon miért rúg bele minden rendőr a földön fekvő, tehetetlen emberbe, így válaszolt: arról nem tehetnek a rendőrök, hogy belebotlanak egy fekvő testbe.

Eredeti cikk: Disznópásztorok a kastélyban (mno.hu - valamint a cikket eredetileg Pheel blogján át fedeztem fel :-)

Illetve a másik kedvencem:

"Nem hordtak azonosítójelvényt a Deák térre tömegoszlatás céljából kivezényelt rendőrök, holott a rendőrségi törvény ezt előírja számukra. Gergényi Péter szerint valószínűleg leestek a jelvények. ..."

Eredeti cikk: Szabálytalanul intézkedtek a rendőrök október 23-án? (index.hu)


 

Hozzászólások

Re: Hétfői tűntetés otthon meg a rendőrök
Talan ez is erdekes,mai hir:
http://www.fn.hu/index.php?id=3&cid=147885
http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=22408
MrWallace Re: Hétfői tűntetés otthon meg a rendőrök
Én bele sem merek gondolni, hogy mennyi felszerelés marad egy ilyen tömegoszlatás után szanaszéjjel, még csak az kéne, hogy rendőrjelvények is a pályán maradjanak... (ugye a tankot is sikerült elkötni) A rendőrjelvény ellopását viszont igazán jól megakadályozza, ha nem is viszik magukkal 8). Sokkal kisebbnek tartom annak az esélyét, hogy valaki beáll a rendőrök közé gyakorlóruhában jelvény nélkül verekedni, mint azt, hogy valakinek eszébe jut, hogy ott a ruhán a szép kis csillogó fémdarab mi lenne, ha dulakodás hevében nekem is lenne egy. Aztán mennék rajolni, bírságolni meg minden ilyesmi.