Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Választás   (Megint Mo.)   
Politikáról én ritkán írok (na jó, sosem :-), és nem is fogom felvenni azt a szokást. Csak röviden megjegyzem, hogy érdeklődve figyelem, mi lesz az eredmény otthon, milyen változásokat lehet majd látni, most, hogy iderült mi lett a választások eredménye. Pheel találóan megjegyezte a minap, hogy most majd nem lesz kire fogni ha rosszul mennek a dolgok (bár amikor ez szóba került, még nem volt biztos az MSZP nyerése, csak valószínű).

Amit én innen olvasok (magyar és külföldi portálokon) azért nem éppen rózsás helyzetet fest le. És egyetlen ismerősöm sem panaszkodott még, hogy hűdejól él mostanában, és mennyivel sokkal jobb neki mint régebben. Sőt!

Mindez azért is érdekes nekem, mert sokat gondolkoztam az itt (értsd: Finnországban) eltöltött idő alatt, hogy meddig akarok én igazából itt lenni, vagy hol akarok lenni egyáltalán (hosszútávon), és akarok-e hazamenni, és otthon élni meg dolgozni. A kérdés továbbra sem eldöntött, és csak rövidtávú válaszok vannak rá. De azért azt hiszem, hogy Magyarország helyzetének erre elég erős befolyása van. És az, amerre most halad, nekem egyáltalán nem szimpatikus, de úgy tűnik az ország többsége számára az. Legalábbis erről szól a választás, nem? :-)

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.