Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Magyar Álló Vasutak   (Megint Mo.)   
Szépen volnánk a MÁVval is. Hazajöttem megint, és vonattal indultam hazafelé. Persze élményekben bovelkedett az utazás. Ami előtte volt - vagyis amíg végigdöcögtünk a Ferihegyi gyorsforgalmi úton - azt már nem is említem. Csodaszép képet fest kishazánkról az ide érkezőken, főleg ha vannak olyan bátrak és BKVvel vágnak neki az útnak. Azon az úton legalább 5000 kátyú van :-P

Na szóval MÁV.

Kezdodött minden a jegypénztárnál. A nénike nagyon gyorsan dolgozott, meg is voltam lepve, amíg valaki vissza nem akarta váltani a jegyét. Na itt aztán átvette lassító szerepét a bürökrácia. Ki kellett töltenie a pénztáros néninek kézzel (!) valami lapot. Ez is eltartott egy darabig. Aztán még az illető aláírta. Hihetetlen milyen bonyolultságú művelet a jegyvisszaváltás.

A vonatra nem lehet panaszom, átlagos vonat. Amolyan gusztustalanul koszos és undorító. De hát nem is vártam mást, főleg miután kiderült, hogy egy ilyen kisvárosba mint Debrecen csak olyan vonat jön estefelé, ami gyors (közelsem) és persze csak másodosztályú kocsikkal közlekedik.

Élvezet itthon utazni :-(

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.