Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Otthoni hírek, finnországi hétköznapok   (Megint Mo.)   
Azt hiszem részben a vélemények oldalt is át lehetne raknom ide, a blog oldalra. Vagyis eredetileg Irások néven fut az az oldal. Mert ide is szépen le tudom írni, mit gondolok. So"t, itt még hozzászólni is lehet (bár ezt eddig nem sokan tették :D)

Most éppen azon húztam fel magamat, hogy a MÁV e-kocsikat fog üzembe helyezni, plazmaTVvel meg notebook csatolókkal meg mittomén még mivel. A vállalat nem mu"ködik jól, a vasuti közlekedés borzalmas, állandóan pályát újítanak, a kocsik szörnyen néznek ki (az IC menetideje no" ...). De nem, baj, csináljunk e-kocsikat. Még ilyesmit is említ a cikk (ami amúgy az index-en jelent meg), hogy talán ezzel a forgalmat is növelni lehet, mert üzletemberek majd szivesebben utaznak vonattal. Jajdejó.

Azt viszont érdekes volt olvasni, hogy a MÁV (Magyar Álló Vasutak :-) ) teljes vasúti reformra készül. Kiváncsi leszek rá. Már így is nagyon lerontja az utazási morálomat, hogy az IC vonatok a Keletibe mennek (hosszabb menetido"vel, de ezt már említettem), amely szerintem az emberek 98%-ának csak nehézséget és bosszúságot okoz, nem beszélve azokról, akik esetleg Ferihegyhez csatlakoznának.

Na de a hétro"l szólva, megint csak munka munka munka. Tegnap este azért volt kis szórakozás, elmentünk moziba, és megnéztük a Pókember második részét. Érdekes élmény volt, fo"leg az elso" rész után, amely akció meg minden, de azért nekem valahogy nem volt az igazi (bár, izé, o"o" ...Kirsten Dunst ... :) ). Viszont a második rész azon nagyon kevés folytatás közé tartozik, amelyik nemhogy hozza az elso" rész mino"ségét, hanem még túl is teljesíti azt. A film végig pörög, az események gyorsan követik egymást - néha talán túlságosan is -, és végül is még talán érdekes is. Ráadásul tuti pókemberes lapot is osztottak a mozijegy mellé.

De talán a legjobb dolog, hogy miközben sorban álltunk a pénztárnál, amikor az még zárva volt, érdekes dologra lehetett felfigyelni. Mégpedig, hogy a székben, ahol nyitás után a jegyárus néni ül, nem más ült, mint a valósághu" méretu" plüss pókember :-)

Mozi után baratno"m ismero"seihez mentünk, ahol a Vajaskenyér-torta nevu" finn találmányt kóstolhattam meg. Igazából semmi extra, feher kenyér, valami krémekkel összerakva, meg hal a tetején. De megtudtam, van belo"le darálthúsos meg (természetesen) vegetáriuánus változat is. Szerintem semmi extra, de itt nagyon szeretik. Hmm :)

Tegnap már finnül jött SMS a szüleimto"l, akik ezzel is nyomatékosítani probálták, hogy már Finnországban vannak. Az alkohol készletek közelednek Jyväskylähez :-D

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.