Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Tavasz vagy mi lesz már?   (Finnország)   
Ma megint esett a hó. Nem maradt meg persze, elolvadt rögtön, de akkor is, mostmár igazán lehetne jobb idő (hétvégére talán lesz már akár 10 fok is) - folyamatosan borongós idő van. Lassan lehetne végre szép idő meg levelek a fákon, mert már fotózhatnékom van nagyon a hosszú tél után. Mondjuk a járdákon már összeszedték a kavicsokat, vagyis legalábbis ebből a szempontból már itt a tavasz :-) Meg a hó is elolvadt, csak egy-két helyen látni apró halmokat még.

A nagyobb méretben vett cégünknél (konszern) "YT-neuvottelut" hirdettek ma. Fogalmam sincs mi ez magyarul, a lényeg, hogy elkezdenek tárgyalni emberek elküldése és szabadságolása végett (Finnországban kb 300 embert akarnak lefaragni és 1500at szabadságolni) . Már épp kezdett pánikszerűen terjedni a hír a folyosókon amikor a főnökünk megerősítette, hogy minket nem érint a dolog - mondjuk érdekes is lett volna, miután a tavalyi évben is és eddig idén is elég jóféle hasznot termelünk, és megrendelésből sincs hiány.

Közben én teljesen rákattantam a spinningre. Úgy tűnik a héti 3x lesz a nekem megfelelő mennyiség. Mindezt hétköznap, a hétvégéket pedig pihenésre szánom - már ami az aktív mozgást illeti. A hétvégi szerepjáték továbbra is megmarad. :)

 

Hozzászólások

Pali Re: Tavasz vagy mi lesz már?
Teljesen megértem a lépcsőmászási nehézségedet... :D Mivel egy komolyabb squash-party után én hasonlóakat érzek... :D:D:D
Mint, pl. tegnap, amikor "vérremenő" meccset játszottunk. :)
Frenzy Re: Tavasz vagy mi lesz már?
Azt még nem sikerült kipróbálni. Az előbb voltam spinningen megint (reggel 7től), most egy emeletet is nehéz megmászni lépcsőn :)
Pali Re: Tavasz vagy mi lesz már?
Ejha, van ám különbség az időjárásban itt és ott...
Budapesten már több napja is 22 fok körül van napközben a hőmérséklet és "szikrázó napsütés" a jellemző. Éjjel és reggel sem megy 9-10 fok alá a hőmérséklet. Tény, hogy nagyon hirtelen jött ez a meleg, ami nem feltétlen jó...

Örülök, hogy "stabil" helyed van! Ez fontos. Sajnos itthon is jellemzőek a leépítések és a szabadságolások (pl. 4 napos munkahét).

Én Squash-t nyomok heti 2 illetve 3 alkalommal, alkalmanként 2órát. :) Próbáltad már ezt a sportot? :)